Aj!

Imorse ramlade jag ner for trappan och skrapade upp mina tar, mitt kna och min fot. Da var det jatte synd om mig. Jag missade till och med pilatespasset som de holl helt gratis i parken for att jag var sa chockad av mitt fall. Annu mer synd om mig var det nar jag hoppade i den stora poolen som visade sig vara saltvatten. Mindre synd om mig blev det i for sig nar jag fick en smoothie och en banankaka med jordgubbar pa till lunch, snacka lyx! Sen fick jag ocksa ligga vid poolen hela dagen och lasa sa nu har jag inte sa ont langre.

Har i Cairns ar det okej. Vi traffar valdigt manga roliga manniskor men det regnar mest hela tiden. Igar utforksade vi regnskogen pa riktigt. Vi gick en sjukt lang men vacker regnskogsvandring och sag fina trad och faglar och sant. Sedan gick vi ocksa pa en konstutstallning som var valdigt konstig och nastan lite laskig. Och pa kvallen spelade vi Rappa Kalja med tva svenska tjejer fran Are och at spaghetti och kottfarsas. Annars gar vi mest och langtar efter att fa aka till Fiji. For nagra dagar sedan kopte vi tva till Lonely Planet bocker om Nya Zeeland och Fiji sa nu kan inget ga fel. Pontus sitter och tittar pa hyrbilar pa Nya Zeeland har bredvid och det vore verkligen hur soft som helst, vi maste bara kolla upp lite med priser och forsakringar och sant. Men livet leker vidare.

Cairns

12 langa timmar i en sjukt kall buss och vi har natt fram till Cairns. En ganska fin, relativt stor stad, som finns enbart for turister och i stort sett handlar om dykning. Har finns ocksa en lagun, dock inte lika vacker som i Airlie, mer som ett 2000:tals konstverk i form av en jattestor och kantig fontan mitt i staden, men den svalkar och har uppe skulle inte fungera att ta ett steg utan att veta att den fanns dar. Det ar 33 grader varmt och den hogsta UV-stralningen pa skalan. Vi bor pa ett hostel som ar lite for opersonligt for min smak, men jag har a andra sidan blivit airconditionforkyld sa det kan va skont att dra hatten over huvudet och sova i ro. Ju hogre vi kommer desto varmare blir det, men ocksa trader vi in i regnperioden, sa dodlig uv-stralning varvas med stortskurar. Ganska intressant vader faktiskt. Vi planerar att kika efter lite krokodilturer och regnskogsvandringar och mojligtvis annu en snorkeltur, men lite langre in i det stora. Nu vantar maaat.


Vidare mot Cairns

Nu lämnar vi Airlie Beach och åker upp mot vår sista destination här i Australien - Cairns. 12 timmar på nattbussen har jag förberett genom frukt, mentos, sex and the City, Gossip Girl och Entourage. Så det ska vi nog klara. Här i Airlie har vi mest legat vid den stora lagunen hela dagarna. Pontus har blivit jätte brun och jag har blivit lite brun med flagning på köpet. Det ska bli tråkigt att lämna Airlie och "Backpackers By the Bay". Jag kommer att sakna kvällarna med utomhusbio och den härliga stämingen. Ägaren har verkligen varit helt grym, eller jag tror att det var sonen till ägaren men han hade på nått sätt fått allt ansvar och därför gällde inga regler tillskillnad från alla andra hostel där det finns tusen. En kväll när vi satt i hängmattorna med vårat Goon kom han ner med sitt crew och gitarren  och vi hade en mysig sångstund som följdes av en utgång där ägare köpte in 8 stora kannor med öl och bjöd hela gänget, det kallar jag gästvänlighet. Så nu är det alltså dags för Cairns i några dagar innan vi flyger över till Fiji. Sjukt att vi redan ska dit!

Här kommer en rolig gammal bild från Zoo:t när vi var i Brisbane, jag antar att ni alla kan se likheten? 



Whitsunday

Nu har ni inte hort fran oss pa ett tag..och det ar for att vi har kommit till det softaste stallet hittills, sa vi har massa annat for oss! Nu ar vi i Airley Beach och Whitsundays. Vi bor i Airley Beach pa ett hostel som ar grymt mysigt och som har allt man kan vilja ha, hangmattor mellan palmerna, pool, utomhusbio pa filmduk pa kvallen och en sjukt harlig stamning, bara 10 minuter fran den stora lagunen (som en stor pool mitt i allt som ar helt underbar och sjukt varm.) Igar var vi ute pa en battur i Whitsunday (37 olika oar), och snorklade i barriarrevet och sag tusen koraller och fiskar i miljoner olika farger och en skoldpadda! Det var sa himla vackert! Och jag som alltid sagt att snorkla inte ar min grej som nagot slags forsvar for min radsla for fiskar men jag overvann den och det var ju helt otroligt! Ett helt annat liv dar nere!! Sedan akte vi vidare pa en liten regnskogsvandring med den finaste utsikten vi nagonsin har sett, det vackraste vykortet. Efter det, akte vi vidare till Whithaven, kand for att vara den finaste och vitaste stranden i varlden.. sa vit att den reflekterar bort all varme och dafor gar att sitta och ligga pa, och sa finkornig att den kanns som socker for kroppen...det enda trakiga ar att det ar Stingsesong (en sorts manet) sa man maste bada i vatdrakt for om man blir brand av en san sa kan man do pa tre sekunder! Darfor ar det helt grymt med lagunen! En helt sjuk dag som avslutades med chill i hangmattorna pa hostelet.

      

Hervey Bay

Efter fyra langa svattiga timmar i en buss och en Pontus bredvid sig som tokater riskakor och tittar pa Family guy nadde vi antligen fram till ett otroligt varmt Hervey Bay. Jag har aldrig varit med om en sadan varme. Det gick knappt att andas. men jag klagar inte.. Vi bor pa ett jatte fint hostel som fatt massa pris for att det ar sa bra och anda ar det jatte billigt och vi bor precis pa stranden! Hervey Bay ar inte sa super haftigt om man jamfor med allt annat och nu kanns det trakigt att vi lamnade underbara Noosa sa snabbt. De flesta som aker till Hervey Bay gor det for att sedan ta sig ut till Fraser Island som ligger en bit harifran....vi har inte riktigt bestamt oss hur vi gor med det annu...Sa fruktansvart dyrt! Vi funderar pa att lagga pengarna pa en whitsundaysegling istallet, tre dagar pa en segelbat precis vid barriarrevet...det kan bli nice!!! och dyrt.

Igar efter en skon dag pa stranden traffade vi en kille fran Uppsala som vi bjod pa middag da Pontus kockkunsper i att berakna mangd svek honom lite. Men det va tur for han och nagra vanner hade dragit ihop ett litet party pa stranden, sa vi strosade ner dit och bildade en liten lagereldsring med ca 10 andra svenskar. Det var kul och riktigt mysigt.

Nu ska vi planera nasta stopp!

See ya!


Elaine

Igar firade jag och Pontus 4 och ett halvt ar tillsammans. Vi kande att det var for lange kvar till jul sa vi hittade pa nagon form av hogtid. Och efter ett bidrag fran varldens snallaste svarfar kunde vi ga ut och ata for forsta gangen pa 40 dagar. Och jag ska saga er att efter att i en manads tid atit nudlar i ett storkok med 30 andra svettiga ungdomar var det vart mer an tre natter i Berns lyxsvit. Vi gick till en Italiensk restaurang som lag precis vid stranden, satt vid ett bord under en palm och hade en egen trubadur som spelade gamla klassiker pa piano och saxofon. Vi startade med vitloksbrod och aioli. Jag at sedan pasta med kyckling, svamp, parmesan och ruccola och pontus at nagot slags kott med ceasar sallad till. och till det viiiin. det smakade himmel. Som avslut gick vi och kopte lyxglass pa Copenhagen. Jag at en kula som smakade vitchoklad och kolafudge, och en som smakade kladdkaka och oreo, och det smakade himmeeeeel!!! Tack Janne!

Jag tankte passa pa att bertatta att forutom att ha fatt en ny livstil och blivit kycklingvegetarian (allt kott har acklar mig, bestallar man en smorgos for man 10 olika sortes kott har sa numera ater jag vegetariskt och kyckling) sa har jag ocksa bytt namn. Nog visste jag att mitt namn var svenskt, men att det var sa svenskt att jag skulle behova upprepa det tusen ganger, stava det, och beratta vad det kommer ifran varje gang jag sa det visste jag inte...Jag vet fortusan inte sjalv vad det betyder och komemr ifran. Darfor heter jag numera Elaine. Den presentationen foljs vanligvis bara med ett "Nice to meet you"...



Pontus har

Har kommer som onskades en storre bild pa Pontus nya har!





Tada!


Tada!! Sahar ser han nu ut, el prinso. Fint va?


        
Fore       Efter


Idag har vi haft en skon dag pa stranden. En snall fabror som ar nagon form av vaktmastare har pa hostelet sag oss pa var promenad ner mot stranden och stannade och plockade upp oss med argumentet "det gor ont att se er motionera sadar". Efter det gav han oss en privat aktur runt i Noosa sa att vi fick se allt man borde se och gora, det var perfekt! Efter det lag vi bara pa stranden och hade det skont. Jag gillar Noosas strand, det blir ganska djupt fort, vagorna ar ganska langt in sa man kan simma ut forbi dem och ligga dar och flyta nar man inte har lust att leka, och det har inte varit en haj har pa 50 ar! Efter stranden lag jag och laste ut min bok bid poolen och forberedde mig pa vollybollmatchen som vantade. Nu vantar tacos!!

See ya / Elin


Noosa

Igar hade vi en underbar kvall i storstaden. Vi kopte varsin Boostsmoothie och gick pa bio. Det var en dalig bio men vi hade lagom kul at biomenyn vi kopte. Vi glomde bort att vi faktiskt var i Australien dar allt ar lite storre, och kopte darfor mellanmenyn pa bion. Den "mellanmenyn" hade gatt under namnet xxxxl pa en biograf i sverige. Men det visade sig ocksa vara de godaste popcornen nagonsin, sa vi skrattade inte lika mycket efter att vi hade tryckt i oss hela menyn.

Nu har vi lamnat Brisbane, och efter 3 timmars buss kommit fram till Noosa. Jag alskar Noosa redan, och forsta dagen nagonstans brukar alltid vara jobbig (nar man ska hitta overallt och lara kanna staden) men det var det inte denna gang. vattnet har blivit turkosare, stranden ar vitare, bergen runt omkring ar hogre, naturen gronare, vandringslederna langre och finare, restaurangerna lyxigare, affarerna fler och klubbarna roligare men med det kommer sjalvklart att allt ocksa ar dyrare och stan kryllar av jetsetpeople. Vi bor pa ett hostel som forutom sin underbara pool och vollybollplan (pa vilken jag nyss vann en tuff match mot Pontus) inte ar sa mycket att hanga i julgranen, med spindelnat i de flesta hornen och en toa som ar vard att vara smutsig for att slippa ga in pa, och anda betalar vi mer pengar an vi nagonsin gjort for ett 7mannarum. Men det blir nog kul. Britterna i vart rum verkar roliga. Vi skulle vilja stanna lange har i Noosa, men vi maste ha dagar kvar for Fraser, Whitsundays och Cairns ocksa, sa vi for nog skynda ivag om nagra dagar.

Har kommer de bilder som Pontus inte orkade ladda upp igar fran var dag pa Zoot.
      


vart ar mitt har?

Hej. Vi ar kvar i Brisbane, I gar var vi pa zoo. Elin fick halla en Koala och var helt salig resten av dagen.
Efter en heldag bland djur i alla dess slag sa akte vi bat hem igen och lagade ihop lite havregrynsgrot till middag.
Denna dag har inte varit lika handelserik, jag var och klippte mej i morse och har inte mycket har kvar, men fan vad bra det blev. Elin skrattar hela tiden. Senare i kvall blir det nog en bio visning pa stans biograf.
Njut av bilderna dar hemma i forhoppningsvis kalla och ackliga Sverige!!!


    



Brisbane

Igar var vi pa valsafari nummer tva, och sag valar, flera stycken dessutom!! och massa fina delfiner som nastan var sa nara att man kunde ta pa dem. Sa det blev lyckat. Idag har vi tagit varat forsta avsked pa resan och akt vidare pa tu man hand till Brisbane, en ganska stor och rolig stad. Vi bor pa ett super stort hostel i ett 8-beds dorm sa det kommer nog inte bli mycket lugn och ro har. Dock racker ett par dagar i en sadan har stad nar man ar fattiga backpackers sa vi sticker nog till Noosa ganska snart. Det blir mojligtvis ett besok pa krokodiljagarns zoo, synd bara att det  var så bovelens dyrt! Men vi far se.

See ya.




  

 


var ar valen?

Allt flyter pa har i Surfers, och nu har vi bara tva dagar kvar i var underbara lagenhet, sedan drar vi vidare till Brisbane och lever storstadslivet. Jag har hort mycket bra om Brisbane sa det ser jag verkligen fram emot. Igar var vi pa valsafari. Men vi sag ingen val. Det var fortsta gangen pa hela aret som det hande, sa sadan otur hade vi. Men det var svindyrt sa vi ringde till bolaget och tvingade dem att boka in oss pa en ny tur gratis, sa imorgon aker vi ut igen och hoppas pa battre lycka, haha. Forutom att vi inte sag nagon val sa var det en jatte mysig dag ute till havs. Stralande sol och massa hoppande delfiner bredvid baten. Nu ska jag boka buss till Brisbane!

See ya

I en gul bil

Idag tog vi den lilla gula bilen och for ut till en nationalpark en bit harifran. Vi akte pa den kurvigaste vagen vi nagonsing akt pa men naturen var helt sjukt vacker! Varsta regnskogsdalarna och stupen. Val framme vandrade vi ett tag i regnskogen, och tillslut nadde vi fram till ett jattefint vattenfall. Det fick duga for langre orkade vi inte ga. Vi stannade pavagen hem vid ett mysigt famijecafe och fick riktig aussiekansla. Dar fick man varsin penna och fick sitta och rita pa borden sa Pontus var overlycklig, och husets hundar satt bredvid oss och kakade. Vi at grillade hamburgare med avokado i, en klassiker har. Nu ska vi hem igen och laga middag for kvallen, sen sa vi ga till stranden och ata glass!!


RSS 2.0