packad.

Elin håller på att packa tror jag, aningen tidigt!
Hon ska åka till sitt andra hem.
I morgon ska hon tvätta. Jag ska jobba.
Gonatt!!!

Simma

Snart kommer pappa och hämtar upp mig så ska vi åka och simma på badhuset! Jag tänkte att det kan ju vara bra att öva upp sig om man behöver simma ifrån någon haj eller så. Dessutom kan det ju vara bra att värma upp nacken lite när man ska gå och bära sitt hus på ryggen.

 


21 dagar kvar


Earplanes i mina öron

Naturkompaniet måste vara världens bästa affär, om man ska ut och resa. Men världens dyraste också. Häromdagen cyklade jag och Pontus över hela Stockholm för att hitta alla resesaker som vi behövde...Så som pyttesmå sovsäckar, magväska och stuffingbags. Tillslut hade vi hittat allt vi behövde och utmattade, efter en hel dags cyklande,  lockades vi in på Naturkompaniet tackvare deras alcogelkampanj. Och där fanns allt! Allt man någonsin skulle kunna behöva för en resa. Handla en korg full där och du kan troligtvis vara borta i så många år du vill. och där fanns också allt vi redan hade köpt, dubbelt så bra fast också tribbelt så dyrt. Men om man är en fattig ungdom som jag så kan man i alla fall köpa de där sista småsakerna som förenklar resan lite på Naturkompaniet. Jag ska tillexempel köpa deras spork (sked, kniv och gaffel i ett), deras tektowel (en handduk i vanlig storlek som går att göra pytteytte och torkar super snabbt) och deras earplanes (öronproppar som tål lufttryck). Jag har nämligen haft sjuka problem med öronen på mina senaste flygningar, avstånd spelar ingen roll, allt från Berlin till Johannesburg. Det känns som om trumhinnan ska gå i tusen bitar. En bekant med samma problem föreslog att man skulle försöka blåsa ut luft genom öronen genom hela landningen och hela starten, men i brist på den lungkapaciteten blir earplanes alldeles utmärkt!! Och allt detta ligger runt hundralappen. Finemang!

Nu ska jag ta och ladda över lite bra låtar till minidatan. Som en livlina på de ställen då Spotify blir svårt att komma åt. Här är en av det låtarna som har en självklar plats!



Kuriosa om Sydney!

Sydney Opera House, på svenska känt som Operahuset i Sydney, är en av världens mest välkända byggnader och är beläget i Sydney i Australien. Dansken Jørn Utzon var arkitekt till byggnaden, som invigdes 20 oktober 1973. Byggnaden är täckt av 1 056 000 glaserade, vita kakelplattor som är tillverkade av svenskt klinker från lera bruten i trakten kring Ekeby i Skåne och framställd på fabriken Skrombergaverken i samma ort.
Nu blir man stolt nordbo med ett sådant gediget bygge.

It Never Rains In Sussern California.

Antagligen den största lögnen i mannaminne; att den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. 23 dagar kvar!
I morgon ska jag teckna reseförsäkring ifall att jag går och bryter lårbenshalsen där borta i öst.
Sen ska jag leta reda på några spel till mitt psp som jag köpte i Singapore, som konstigt nog fortfarande fungerar.
Elin jobbar.


Strängnäs 15° moln
Sidney 23° regn
Auckland 14° regn
Fiji 27° regn
LA 35° SOL




24 dagar kvar

Idag är det prick 24 dagar kvar tills vi åker och fjärilarna i magen har börjat cirkulera. Efter en lång sommar av jobb och slit åker vi bort för 4 månaders chill och drill runt i Oceanien. Som ett resultat av en införskaffad minidata tänkte vi därför (precis som 316 528 andra ungdomar enligt resedagboken) låta er läsa om vår resa, fast här, och bli uppdaterade nån gång i veckan med inlägg, bilder och kanske ett litet filmklipp. Första anhalt är Australien, nästa Fiji, tredje Nya Zeeland och på hemvägen blir det ett lyxstopp i LA. Och det kommer att bli as grymt, sjukt soft och heeelt sick! Själv har jag idag återhämtat mig från 5 dagars sjukdom och håller nu på att se över min packlista medans Pontus befinner sig på stans Golfkrog och steker.
See ya!

RSS 2.0