Wellington

Nu har vi tagit oss längst ner på nordön. Klockan är nio på kvällen. Vi har precis kokat ihop en potatissoppa och sitter nu och delar på en flaska kiwivin och avundar våra grannar som sitter och skrattar i sin lyxhusvagn med staket och tv. Här i Wellington är det kallt. Men kul. En stad där mycket händer, kaffet på fiken har aldrig varit så gott och uteställena aldrig så många. Det pågår någon slags enhjulingstävling här i staden, så det är fullt av bacon. 2000 enhjulingscyklister har tagit sig till Nya Zeeland från världen över och har olika slags tävlingar och lekar. Det betyder att alla hostel i stan var helt fullbokade och vi fick lov att bo på en camping 10 minuter utanför, vi lyckades dock få en plats på hostel över nyårsnatten så det ska bli kul. Här på campingen slipper vi dock inte enhjulingscyklisterna och vår granne har under kvällens lopp förklarat allt för oss som finns att veta om enhjulingscykling. Ni kanske trodde att man bara gjorde det på circus? Nej nej. Man kan göra enhjulingscykelbalett, enhjulingscykelhockey och enhjulingscykelbungyjump. Han var en riktig snackpåse han. Det ser till och med ut som om jag ska få en egen liten privatlektion av självaste världsmästaren senare ikväll. Själv har jag gått och blivit en riktigt campingmänniska och sitter nu här i min brassestol med min hood uppdragen över huvud och händer, korta "cykelbyxtajts" och höga strumpor i flipflop samt en deckare i min hand. ojojoj. Det kommer att krävas en stor omställning när jag om dryga månaden ska bege mig hem! 
Så alltså blir det nyår i Wellington och sedan tar vi oss ner på Sydön!







God natt

Nu är julen över för vår del. Eller egentligen är den ju här imorgon...Men jag vet inte om vi kommer att märka av det för vi ska åka vidare till Taupo, som ni (om ni läser min pappas fina kommentarer) vet är Nya Zees största sjö. Där ska vi kolla in champagnepoolen och källor och sånt. Vi har haft en fin dag, och är nu efter 3 timmars skype med alla nära och kära tillbaka i vår bil, vi har tänt den fina julbelysningen och funderar på att avsluta denna julafton med lite varm choklad och sagan om ringen, då vi nu tar oss ner mot de områdena och jag konstigt nog aldrig har sett de filmerna. Men från oss alla till er alla, en riktigt god jul. som arne skulle ha sagt.


God Jul!

Igar akte jag och Pontus till en av de storsta forsarna pa Nya Zee och raftade! Det var sa sjuukt kul! Vi hamnade med tre andra svenskar som var grymt roliga och jag tror aldrig att jag har skrattat och skrikit sa mycket under en dag. Vi akte ner for ett fall som var sju meter! sjukt laskigt. Och sen fick vi ocksa simma ner for ett annat fall. Man flog ner, som for en kana och hamnade sen under vattnet och fortsatte att glida med strommen, sen rullade man ihop sig till en boll och kom upp pa ytan. Coooolt! Vi Sledgade ocksa, da ligger man pa en brada och aker ner for forsen. Sa idag ar vi helt utmattade och har traningsvark i hela kroppen. Vi har varit inne i stan och julhandlat, sa imorse nar vi vakande bjods det pa skinkmacka och varmchoklad och pepparkakor!! Till lunch blir det kottbullsmacka och till middag lax, mmm! Julgodis har vi ocksa kopt sa att det racker! Jag fick ocksa ett paket av pontus, en skiva med 60 jullatar pa och glitter med deoder att ha pa bilen, haha! Sa julstamning ska det nog bli!!! God jul till alla! Och om nagon forsokt att hora av sig till mig sa har inte min telefon funkat pa en manad, sa hor av er till Pontus istallet! (0707940124)

 


Rotorua

Nu har vi varit ute på vägarna i fem dagar och det är helt otroligt! Man ser tusen gånger mer än med buss, och man stannar och äter lunch med den finaste utsikten som finns. Varje dag gör vi typ hundra grejjer och nu har jag inte tid att skriva om allt. Men en av det häftigaste grejjerna var när vi var vid Hot water Beach och fick syn på en flock på typ 10 delfiner jätte nära stranden, vi sprang i det iskalla vattnet och simmade ut och delfinerna stannade kvar och hoppade och lekte!!! Heeeelt sjukt! Vi har också sett ett megavattenfall som vi badade i och vi har "zorbat" (rullat ner för ett berg i en stor vattenfylld gummiboll) och imorgon drar vi vidare mot Taupo, men först ska vi rafta ner för en fors! Så endel adrenalinkickar blir det nog här i äventyrslandet nr1. Här i Rotorua är jordskorpan så tunn att magma kokar upp på ytan (eller något sådant), i allafall så ryker det och kokar lera lite här och där vid vägkanten och man kan bada i varma källor, så det är ganska så nice!

      

Påväg

Så var vi här igen på Starbucks. Det blir ett par fika när vi bor precis över och double chocolate chip frappe lockar. Men idag är vår sista dag i Auckland för imorgon ska vi åka och hämta vår bil. Troligtvis blir vårt första stop "Hot water Beach", där gräver man sin egen grop i sanden och så kommer det upp 50 gradigt varmt vatten  som man får ligga och plaska i. Det är ganska kallt här på nya Zeeland, hälften så varmt som det var pa Fiji..det är i och för sig inte så jätte kallt. Men Pontus har i alla fall tagit pa sig sin mössa. Igår gick vi och tittade på bio, vi såg "where the wild things are" och det var en fin film. Sen hittade vi också Familjens första album på en cd-rea här för 20 kronor så det kommer nog spelas en hel del "det snurrar i min skalle" i vår nya bil.
      

Auckland

Nu har vi äntligen kommit till Auckland. Vi höll faktiskt pa att dö ett tag. Med en lätt överdrivning . Vi höll i alla fall på att inte komma därifrån på ett par dagar.  Dagen vi skulle lämna Fiji var det ett fruktansvärt oväder, alla plan skulle ställas in på grund av att en stor cyklon var på väg mot Fiji, men vårt plan valde att åka ända. Det var lite oroväckande. Men allt gick bra under den ganska bumpiga och skakiga flygresan förutom att den stora feta gubben som tog upp tva säten bredvid mig både svimmade och spydde. Men nu är vi alltså här. Auckland är en riktigt nice storstad, den liknar faktiskt stockholm på många sätt och vis och vädret är exakt detsamma (en sommardag). Kännns lite konstigt att vänja sig vid jacka igen efter att ha gått och svettats i bikini. Men det är skönt att andas friks luft och att ha mycket att se och göra. Vi har precis varit och hyrt en campervan. En sprillans ny knallgrön och lila van med en stor dubbelsäng som går att göra om till ett bord med soffa. Den har också "kök" och kyl i och vi fick den till ett hyfsat pris. sweet. Nu sitter vi pa Starbucks och jag dricker en varm choklad och Pontus en grande kaffe. Bredvid oss står en 7 meter hög plasttomte med sina gigantiska renar och i högtalarna spelas "let it snow", så det kan nog bli lite julstämning i år ändå..vi ska inhandla en liten adventstake och sätta på instrumentbrädan också för det där lilla extra. Just nu sitter vi med varsin penna i högsta hugg och ringar in våra nästa mål!! Jeej.


Nya Zeeland imorgon

Imorgon  aker vi till Nya Zeeland. Tiiiidigt pa morgonen... Nu ska vi ata glass!!

Fijitime

Nu ar det sista dagen har pa Fiji. Kanns lite sorgligt men ocksa lite skont. Det har varit sa sjukt konstigt att bara ligga och ha det underbart heeeela dagarna. att ligga still och lasa i solen eller en hangmatta en hel dag och att faktiskt inte vara sugen pa att gora nagot annat. Helt sjukt. Men nu ar vi sugna pa att gora nagot annat. Vi ar trotta pa "Fijitime", Fijianernas storsta ursakt for allt som inte fungerar i detta land, och det ar mycket vill jag lova. "oops, bada vara vaskor forsvann forsta dagen pa baten och vi fick tillbaka dem kvallen darpa" - Fijitime (sager en Fijian och ler sitt ackliga leende.) "ooops, maten ar tre timmar forsenad och kycklingen brandes sa att den inte gar att ata" - Fijitime. "oops bussen vi skulle aka med kommer inte forrens om tre timmar" - Fijitime. "oops, Pontus har visst tappat bort gruppen under bergsvandringen, under vilken tva amerikaner gjorde lika dant for tva veckor sedan och dog" - Fijitime. ( Jag vill tillagga att Pontus kom tillbaka.)  Jag har kommit fram till att jag hatar Fijitime. Men jag alskar Fiji. Det gar inte att undga! For dig som letar efter paradiset, gar det inte att komma narmare. Sa imorgon blir det alltsa Nya Zee och  en 6 veckors lang campingsemeser.. Jeeej!

See ya.

      

Fijiii

Bula! = hej

Efter att i tva veckor ha oluffat runt band Fijis alla oar har vi nu kommit tillbaka till fastlandet. Det har varit helt sjukt och obeskrivligt och vi har haft den basta tiden nagonsin, pa riktigt! Forutuom att bara flyta med in i 'Fijitime" och legat pa kritvita strander hela dagarna och last, har vi snorklat, vandrat (det haftigaste och jobbigaste jag gjort  i hela mitt liv, dar vi under tre timmar besteg/klattrade upp for ett 600 meter hogt berg), atit god och acklig mat, besokt olika byar, traffat skona manniskor och badat skiten ur oss, eller av oss..med tanke pa att det inte har funnits mojlighet till att vara sarskilt renlig av oss, faktum ar att det inte ens funnits mottagning och internet. Men coolt har det varit. Jag har pratat slut min tid nu med alla pa skype och darfor far jag ladda upp fler bilder imorgon!! 

Hade.


 
   

RSS 2.0